Acest piure i l-am dat lui Stef sa-l pape cam pe la 7 luni, adica atunci cand se poate introduce in alimentatie sfecla rosie. Intr-un ibric am pus cam 500 de ml de apa, o felie de sfecla rosie(cam 2 cm de groasa), un morcov potrivit taiat rondele si un cartof mediu taiat bucatele. Toate aceste legume fierb pana sunt patrunse, adica trece furculita prin ele si se dau prin blender sau se paseaza cu furculita (operatiune mare consumatoare de energie fizica si psihica pe care eu o detest 😦 ). Am adaugat cateva picaturi de ulei Olisana de la Costa d’Oro.
Cel mai sanatos este sa faci acest piure pe aburi (nu steamer, deoarece vasele sunt din plastic si emana BPA), deoarece proprietatile nutritive se patreaza mult mai bine ca la fierbere.
Gustul piureului e foarte delicios pentru ca legumele au acea dulceata naturala, fara pic de sare.
Pofta buna si distractie placuta la papat sfecla caci pateaza ORICE!
Later edit: reteta am imbunatatit-o recent cu putin iaurt, caci e vedeta #1 in meniul nostru si cu o lingurita de fulgi de drojdie inactiva de la magazinele naturiste, pentru un gust de branzica si pentru un plus de vitamina B.
Sugestie: merita sa faceti o pozica celui mic cand papa acest piure. E tare haios!
[…] ce combinati sfecla rosie? am gasit asta Piure de sfecla rosie, morcov si cartof | smartbabyfilip … nu de alta, dar vine weekendul si sigur nu o sa-i dau fasole uscata (planul pt […]
ApreciazăApreciază